nieuws

Slipformer vormt wegdek in twee lagen

bouwbreed Premium

Een nieuwe slipformer waarmee in een keer een tweelaags betonnen wegdek gevormd kan worden. Dit heeft Gomaco International Ltd. te Slough Berkshire in Engeland ontwikkeld. De gepatenteerde machine kan eenvoudig worden uitgebreid met een inrichting voor het plaatsen van wapeningsstaven. Daarvoor hoeft hij niet te worden verlengd.

Voor het afwerken van het wegdek is de slipformer voorzien van een ‘Auto-Float finisher’. Bijzonder is de beperkte lengte van de machine. De basis is slechts 5,73 meter. Het is dus niet nodig de slipformer voor transport te demonteren.

Gomaco heeft onlangs proeven uitgevoerd met de nieuwe slipformer. Volgens een persbericht zijn de resultaten ‘gunstig en bemoedigend’. Er moeten nog enkele verbeteringen aan de machine worden aangebracht, maar daarna is hij gereed voor de markt. Dat betekent een revolutie voor de Europese wegenbouw, stelt Gomaco.

Reageer op dit artikel