nieuws

Orenstein en Koppel verkoopt enige winstgevende divisie

bouwbreed Premium

Orenstein en Koppel AG uit Dortmund, dochteronderneming van Fried. Krupp AG Hoesch-Krupp, heeft zijn enige nog winstgevende divisie, die van mijnbouwmachines, verkocht aan Terex Mining Equipment Inc. uit de Verenigde Staten.

Met de verkoop van deze divisie is een bedrag gemoeid van 320 DM miljoen. Alleen de op 9 februari te houden aandeelhoudersvergadering kan deze verkoop nog tegenhouden.

Nadat in 1996 de winstgevende roltrappendivisie reeds was afgestoten en nu dus de winstgevende divisie van mijnbouwmaterieel waaronder ook de legendarische dieplepels vallen lijkt Orenstein en Koppel met deze verkoop geheel uitgekleed . De mijnbouwdivisie heeft met 600 werknemers een jaaromzet van 450 DM miljoen.

Het bedrag dat Terex voor deze divisie moet betalen bedraagt 160 DM miljoen. Daarnaast moet het bedrijf ook nog een schuldenlast van eenzelfde bedrag voor zijn rekening nemen. Als gevolg hiervan kan Orenstein en Koppel nog een boekwinst noteren.

Reageer op dit artikel