nieuws

Opknapbeurt voor Nijmeegse damwanden

bouwbreed

De betonnen damwanden in de Waalhaven in Nijmegen zijn opgeknapt. Ook hebben alle bedrijven aan het water een rechte kadewand gekregen. De reconstructie maakt deel uit van de grote opknapbeurt van het havengebied, die in totaal bijna f. 13 miljoen kost.

De Waalhaven, waar jaarlijks een miljoen ton goederen wordt overgeslagen, was sterk verouderd. De damwanden lieten aan de onderkant grond door, waardoor de haven steeds ondieper werd en omliggende bedrijfsterreinen dreigden te verzakken. Grote schepen konden niet aanleggen. Binnenkort begint de gemeente met het uitbaggeren van 30.000 ton zwaar verontreinigd slib uit de haven.

De reconstructie wordt voor ongeveer de helft betaald door de ministeries van Binnenlandse en Economische Zaken en een stimuleringsprogramma van de EU. De gemeente betaalt de rest.

Reageer op dit artikel