nieuws

Mogelijk themapark over Chaplin in Amsterdam Zuidoost

bouwbreed

Vertegenwoordigers van de gemeente Amsterdam en Eugene Chaplin, zoon van komiek Charlie Chaplin, spreken binnenkort over de mogelijke bouw van een themapark in Amsterdam Zuidoost. Het is de bedoeling dat in het park leven en werk van de filmkomiek centraal komen te staan. Volgens een woordvoerder van het stadsdeel zijn de plannen nog in een “embryonaal stadium”.

Chaplin heeft volgens de woordvoerder belangstelling getoond om een themapark met de naam Time Machine in de uitgaansdriehoek te bouwen. In het park zouden onder meer culturele en technische ontwikkelingen in de twintigste eeuw centraal staan, met als leidraad het leven en de films van Charlie Chaplin.

Begin dit jaar besloot Endemol te stoppen met de plannen voor de bouw van een musicaltheater in Zuidoost. Volgens het bedrijf krijgt het gebied niet het benodigde grootstedelijk karakter.

Reageer op dit artikel