nieuws

Laatste obstakel voor bouw Chinees themapark

bouwbreed

De bouw van een groot Chinees themapark bij Zoetermeer hangt af van het besluit van de gemeenteraad om het bestemmingsplan te herzien. Op 15 december kan de raad besluiten het bestemmingsplan zo te wijzigen dat de bouw van het themapark kan beginnen.

De kosten van het omvangrijke project bedragen rond de 100 miljoen dollar. De Chinese overheid financiert het volledige project. Het veertig hectare grote park, dat ten westen van Zoetermeer moet komen te liggen, omvat een verzameling historische gebouwen en schaalmodellen uit de Chinese culturele geschiedenis. Ook komen er tentoonstellingen en festivals. Het park voorziet ook in restaurants, fast-foodzaken en winkels. De gemeente verwacht dat, naast de driehonderd arbeidsplaatsen die het park oplevert, ook de indirecte werkgelegenheid flink zal stijgen.

Reageer op dit artikel