nieuws

Gemeente Breda bereidt bouw 700 woningen voor

bouwbreed Premium

Het college van Burgemeester en Wethouders van Breda bereidt de bouw van 700 woningen voor op de locatie Ypelaar Zuid-Oost. De woningen komen nabij de A27 te staan. Dat maakt de aanleg van een geluidswal nodig. Over de weg kan een viaduct voor fietsers en voetgangers worden gelegd. Verder maken de plannen melding van een nieuwe verbinding voor bussen, fietsers en voetgangers over de Bavelsche Leij naar Ypelaar.

De geluidwering bepaalt in belangrijke mate het karakter van de wijk, en kan om die reden het beste als aarden wal worden uitgevoerd. De wal maakt deel uit van de ecologische parkstructuur en reikt vijftien meter hoog. De woningen komen deels in de wering. De afscherming loopt niet parallel langs de A27 maar maakt een boog.

Reageer op dit artikel