nieuws

Buitengevelisolatie met ventilatiespouw

bouwbreed

Isoned introduceert onder de naam Frontech een nieuw, geventileerd systeem voor buitengevelisolatie. Een betere geluiddemping en een kleinere kans op condensvorming zijn de belangrijkste voordelen van dit systeem.

Basis van het systeem is een achterconstructie van hout of aluminium, die als een stijl- en regelwerk op de gevel wordt aangebracht. Tussen het regelwerk komen de isolatieplaten, meestal van zachte minerale wol.

Door een drie centimeter dikke, houten stijl op de onderconstructie ontstaat een ventilatiespouw. Vervolgens worden op de stijl de pleisterplaten bevestigd. Een speciaal weefsel zorgt voor de overbrugging van de verspringende naden; daardoor is scheurvorming uitgesloten.

Het geheel wordt ten slotte voorzien van een speciale wapeningslaag en een minerale, kunsthars- of siliconenharsgebonden sierpleister.

De sierpleister is verkrijgbaar in 400 kleuren, waaronder zwart.

Isoned BV, Tiel, 0344-620666.

Reageer op dit artikel