nieuws

Breda en Van der Valk in de clinch over Chasse Theater

bouwbreed Premium

Het Van der Valk-concern neemt de horeca in het Bredase Chasse Theater niet over. Het plan om de ernaast gelegen historische Kloosterkazerne als zalencentrum in gebruik te nemen en daar een hotel bij te bouwen, gaat evenmin door.

Peter Werther, directeur van het Bredase congres- en tentoonstellingscentrum Het Turfschip, heeft dat bekendgemaakt. Het Turfschip maakt deel uit van het Van der Valk-concern.

Volgens Werther maakt de gemeente Breda, de enige aandeelhouder van het Chasse Theater, niet duidelijk hoeveel zij wil bijdragen in de kosten van restauratie van de eeuwenoude kazernegebouwen. Verantwoordelijk wethouder Van Os wijt op zijn beurt het stuklopen van de ambitieuze plannen aan de onwil van Werther om eerst een compleet plan op tafel te leggen. Over een bijdrage in de restauratie zou later altijd nog gesproken kunnen worden, vindt hij.

De onderhandelingen hebben anderhalf jaar geduurd. In september van dit jaar sloten beide partijen een concept-horecaovereenkomst. Het Turfschip zou vanaf 1 januari 1998 de horeca-exploitatie van het theater gaan doen. Daarmee was de weg open om tot een door beide partijen beoogde vastgoedruil in de Bredase binnenstad te komen. De gemeente zou de 27.000 vierkante meter grond krijgen waarop nu Het Turfschip staat, en Werther zou voor f. 3 miljoen gulden eigenaar worden van de Kloosterkazerne met een stuk grond voor de bouw van een hotel met 140 bedden.

Reageer op dit artikel