nieuws

Bekisten zonder olie

bouwbreed

Kalimanis UK Ltd.importeert uit de Verenigde Staten een bekistingsplaat waarbij geen bekistingsolie nodig is. De plaat is van multiplex met aan een zijde een harde flexibele laag polymeer.

Volgens M.M. Chase van Kalimanis kunnen de bekistingsplaten tot 25 keer opnieuw gebruikt worden. Bovendien komt het betonoppervlak schoner uit de kist dan bij gebruik van normale bekistingsolie.

De platen zijn 1220 bij 2440 mm groot en 12, 15 of 18 mm dik. Ze worden ‘eco no-oil’ genoemd en zijn voor Europa gepatenteerd. In gebruik zijn ze goedkoper dan normale bekistingsplaten, omdat er geen olie gebruikt hoeft te worden. Dat leidt tot een besparing op arbeid, zowel voor als na de stort, bij het schoonmaken. Bovendien is het veiliger en milieuvriendelijker om zonder olie te werken, zo stelt Kalimanis. Het bedrijf is gevestigd in het Kiani House te Knowsley, Prescot, Merseyside in Engeland.

Reageer op dit artikel