nieuws

Sphinx speelt quitte

bouwbreed Premium

NV Koninklijke Sphinx Gustavsberg denkt dit jaar quitte te spelen. Dat is na het verlies in het vorige boekjaar van f. 15,1 miljoen een prima resultaat te noemen. De opmaat tot deze conclusie is het resultaat over de eerste zes maanden van het boekjaar 1997/98 dat kon worden afgesloten met een winst van – 0,2 miljoen tegen een verlies van f. 2,4 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

De belangrijkste reden voor het herstel is te vinden in Duitsland. Daar werd een herstructurering doorgevoerd, waardoor de resultaten fors verbeterden. Ook in Scandinavie was de omzet van Gustavsberg op alle markten hoger als gevolg van toenemende vraag uit Rusland en de Baltische staten. In Nederland bleek de omzet onverminderd goed. Alleen de situatie op de Franse markt baart Sphinx door de grote concurrentie nog zorgen.

Reageer op dit artikel