nieuws

Koop Van der Giessen De Noord door IHC Caland gaat door

bouwbreed Premium

De verkoop van scheepsbouwer Van der Giessen De Noord aan IHC Caland is rond. Van de uitstaande aandelen is 99 procent aangemeld bij IHC Caland, dat daarmee zijn bod van f. 80 per aandeel gestand zal doen. IHC Caland verlengt zijn bod voor de resterende aandelen die nog niet zijn aangemeld, in elk geval tot eind december.

De notering van Van der Giessen De Noord op de Amsterdamse effectenbeurs wordt beeindigd. Met de overname van Van der Giessen verbreedt IHC Caland zijn werkterrein. Het bedrijf was tot nu toe vooral actief als producent van offshore- en baggermaterieel.

IHC Caland maakte zijn overnamebod half september bekend. Het aandeel Van der Giessen De Noord noteerde toen op de Amsterdamse effectenbeurs f. 56,70. Bij de vakbonden viel de overname direct goed. Zij verwachten dat de 660 werknemers van Van der Giessen kunnen profiteren van de goedgevulde orderportefeuille van IHC Caland.

Reageer op dit artikel