nieuws

HR-ketels in Prinsessenflats besparen veel op aardgas

bouwbreed Premium

De besparing van de HR-ketels die Viessmann vorig jaar heeft geplaatst in de vier ‘Prinsessenflatgebouwen’ in Rotterdam Alexanderpolder, hebben meer energiebesparing opgeleverd dan aanvankelijk is berekend.

De verwachting was een besparing van 25.824 m3 aardgas per flatgebouw, in werkelijkheid werd het 39.931 m3. In geld uitgedrukt is de besparing op energie ongeveer f. 255.000 per jaar. Dit resultaat betekent lagere woonlasten voor de bewoners en een mindere belasting van het milieu. De keuze voor de HR-ketels kwam na een uitgebreide discussie tussen bewonersgroep en huurvereniging enerzijds en het energiebedrijf anderzijds tot stand. Het alternatief was stadsverwarming. De HR-ketels hebben de oude collectief gebruikte ketels vervangen. Ook zijn nieuwe radiatoren bij de bewoners geplaatst. Per flatgebouw zijn een Vertomat HR-ketel en een VR- (verbeterd rendement) ketel in cascade geplaatst.

Reageer op dit artikel