nieuws

Groot dak in twee dagen geheel gemonteerd

bouwbreed Premium

Twee dagen had De Horsten Bouwproducten nodig om een dak van bijna 4000 m2 te monteren. Het dak, opgebouwd uit het Scanex daksysteem, was bestemd voor het Distributiecentrum in Hoogeveen.

De Horsten fabriceert het systeem zelf. Het is geheel voorzien van een plafondafwerking en bevat een dampremmer, isolatie, kunststof dakbedekking en de nodige uitsparingen. De oplegranden maken een snelle en efficiente werkwijze op locatie mogelijk.

Het dak heeft een vrije overspanning van 15 meter. De constructie van de dakelementen en de overkragende OSB houten platen zorgen voor een strakke schijfwerking in het dakvlak. Daardoor zijn gordingen en windverbanden gewoonlijk overbodig, aldus directeur J. Bloemen. “Bij dit gebouw ging die vlieger echter niet op”, zo zegt Bloemen, “omdat de verhouding tussen lengte en breedte van het gebouw zoek is. De lengte is veel te groot ten opzichte van de breedte. Daardoor moesten we wel aanvullend een licht windverband monteren.”

Het bedrijf levert het daksysteem met een standaard Rc-waarde van 2,8 m2K/W. Daarmee voldoet het aan de zwaarste eisen van warmte- en geluidsisolatie.

De geluidsisolatie van de standaarduitvoering bedraagt 45 dB(A).Uit een brandwerendheidsproef blijkt dat het dak probleemloos een brandwerendheid van 60 minuten heeft. De feitelijke brandwerendheid is bepaald op 69 minuten. Het bedrijf kan de elementen ook leveren tot een Rc-waarde van 5,0 m2K/W of nog hoger. Een geluidsisolatie van 60 a 65 dB(A) is dan gemakkelijk haalbaar.

Complete dakelementen van 15 meter, met plafondafwerking en al in een arbeidsgang gemonteerd.

Reageer op dit artikel