nieuws

Ere-voorzitter VOK overleden

bouwbreed Premium

De ere-voorzitter van de Vereniging Ondernemers Kabelwerken, Jan de Groot, is overleden. Hij was reeds enige tijd ziek. De Groot was in 1951 een van de oprichters van de sectie Kabel- en Aanverwante werken van de Nederlandse Aannemers Patroons Bond (NAPB), de voorloper van de VOK. Vanaf de oprichting tot 1965 was De Groot secretaris van de vereniging. In 1965 werd hij benoemd tot voorzitter.

Tijdens zijn voorzitterschap trad de sectie Kabelwerken uit de NAPB en sloot zich, onder de naam VOK, aan bij de VAGWW. Tegelijkertijd vond de splitsing tussen de maatschappelijke (VOK) en prijsregelende (CPK) organisatie plaats.

Bij zijn aftreden als voorzitter in 1975 werd hij door de ledenvergadering benoemd tot ere-voorzitter van de vereniging.

Reageer op dit artikel