nieuws

Duizendste DAF 95XF voor H. van der Horst BV

bouwbreed Premium

De opmars van het begin dit jaar gelanceerde vlaggenschip van DAF Trucks, de DAF 95XF, is opmerkelijk. Inmiddels is de duizendste in Nederland overgedragen aan Internationaal Transportbedrijf H. van der Horst te Hasselt voor het transport van zware bouwcomponenten door Europa.

Het wagenpark van Van der Horst bestaat grotendeels uit trekker/opleggercombinaties waarvan de meeste zijn uitgerust met autolaadkranen van 1 tot 26 ton/meter. Dit transportmaterieel wordt voornamelijk ingezet voor het nationaal en internationaal transport van betonnen prefabelementen en andere materialen voor de bouw. Zo vervoert Van der Horst voor opdrachtgever Heembeton vloerplaten en gevelelementen, onder meer naar woningbouwprojecten in Berlijn, Brandenburg en Potsdam. Voor andere opdrachtgevers, o.a. Stiho, Cascoton en Wavin, worden diverse hout- en bouwmaterialen van en naar zeer uiteenliggende plaatsen in Europa vervoerd.

61ste DAF

De nu overgedragen DAF FT 95.380 XF is de 61ste DAF die aan het bedrijf werd geleverd. Een serie die in 1962 begon met de aankoop van twee DAF’s, een T 1502 DD en een A 1600 DD. Het huidige wagenpark van Van der Horst omvat dertig trekkende eenheden, waaronder zo’n 24 DAF’s en zestig getrokken eenheden. Directeur Hans van der Horst zegt over zijn jongste aanschaf: “Wij hebben een sterke voorkeur voor DAF. Zo kochten wij sinds 1988 zestien DAF’s 95 en sinds 1993 vier DAF’s 85. Toch is ons aanschafbeleid geen automatisme. Elke investering wordt opnieuw grondig op zijn rendement bekeken. Wij draaien goed en om dat zo te houden moeten wij streng letten op de kilometerkostprijs. Bij de 95 XF wordt die zeer gunstig beinvloed door het veel lagere brandstofverbruik en de verlaagde onderhoudskosten, en dat gaf de doorslag.”

De 1000ste DAF XF in Nederland werd afgenomen door bouwtransportondernemer H. van der Horst BV uit Hasselt.

Reageer op dit artikel