nieuws

Beurs Bouwmaterieel 97 in sfeer van gunstige bouwconjunctuur

bouwbreed Premium

Nog enkele weken resten voor de vakbeurs Bouwmaterieel 97 in de Koninklijke Jaarbeurs te Utrecht zijn deuren weer opent voor de Nederlandse bouwnijverheid. Van 10 tot en met 13 december zijn hier circa 110 exposanten te vinden met materieel, transportmiddelen, gereedschappen en hulpmiddelen voor de verschillende sectoren binnen de bouwbranche.

Voor de beurs is ongeveer 8000 vierkante meter binnen- en buitenterrein ingeruimd. In hal 7 is het merendeel van de geexposeerde producten gesegmenteerd te vinden. Dankzij de sectorgerichte opstelling van de machines, werktuigen en gereedschappen heeft de beurs een bezoekersvriendelijk karakter. Het buitenterrein waar voornamelijk de zwaardere machines te vinden zijn is ook deels ingericht voor een meer actieve presentatie. Evenals de vorige beurs zullen hier de verschillende grond- en wegenbouwmachines kunnen worden gedemonstreerd.

In navolging van 1995 zal de machinetentoonstelling ook dit jaar weer gelijktijdig plaats vinden met de beurzen Arbo en Ecotech. Beide evenementen liggen in het verlengde van de beurs Bouwmaterieel 97 en kunnen met hetzelfde entreekaartje worden bezocht. Naast een keur aan machines en werktuigen op het gebied van sloop en recycling zal op de beurs Ecotech Europe ook de technologie en softwarematige informatie hierover, te vinden zijn.

Het congres ‘Bouwen en slopen, van afval naar grondstof’ dat op 11 november plaats vindt benadrukt wil nog eens de relatie tussen beide beurzen benadrukken. Dit congres zal onder meer ingaan op de gevolgen van het stortverbod van bouw- en sloopafval en de gevolgen van de vermindering van het aantal stortplaatsen. Vanwege de combinatie met beide andere beurzen verwacht de beursorganisatie op Bouwmaterieel 97 ongeveer 14.000 bezoekers.

Behalve de individuele exposanten zijn ook verschillende, binnen de bouwnijverheid opererende, organisaties te vinden. Onder meer presenteren zich het Zwarte Corps (HZC), FNV Bouw- en Houtbond, SBW, Stichting Bouwopleiding Weg- en Waterbouw en Aboma+Keboma. Het Zwarte Corps heeft de Jaarbeurs in ruime mate ondersteuning gegeven bij de organisatie van een Machinistendag. Met aangepaste entreeprijzen worden de machinebestuurders in de gelegenheid gesteld om zaterdags 13 november, de laatste beursdag, zich met het materieel op het buitenterrein uit te leven. Het bredere karakter van de beurs Bouwmaterieel 97 is volgens de beursorganisatie voor een belangrijk deel te danken aan de gunstige bouwconjunctuur.

Reageer op dit artikel