nieuws

Bekistingsbalken geprefabriceerd

bouwbreed Premium

‘Balkbodems’ noemt De Hoop Betonwaren BV te Terneuzen zijn nieuwste ontwikkeling. Het zijn geprefabriceerde bodems, die dienen als verloren bekisting voor betonnen balken. Samen met breedplaten vormen balkbodems een complete bekistingsvloer, waarop in het werk alleen nog maar een druklaag gestort hoeft te worden.

De Hoop levert zijn balkbodems in breedten van 900 tot 2700 millimeter. De lengte is maximaal 7,50 meter en de betondikte varieert van 70 tot 240 millimeter. Aan de onderzijde hebben de balkbodems twee vellingkanten. Ze worden in de fabriek gewapend volgens opgave van de constructeur, eventueel met stekken aan de kopse kanten. De betonkwaliteit is B35, maar een hogere kwaliteit is mogelijk.

Volgens De Hoop zijn balkbodems voordelig vanwege de hoge bouwsnelheid, de geringe dikte van de vloerconstructie en de grote overspanning. Het grootste voordeel is echter, dat balkbodems het arbeidsintensieve bekisten van balken op de bouwplaats overbodig maken. De Hoop heeft reeds balkbodems geleverd voor een parkeergarage en een kantoorgebouw te Amsterdam.

Reageer op dit artikel