nieuws

Paal voor afstoppen auto’s werkt elektrisch

bouwbreed Premium

Voor het belemmeren van de doorgang van auto’s heeft Pontarolo Engineering uit het Italiaanse Cordovado de automatisch werkende telescopische Stopper op de markt gebracht. De paal wordt gevoed door een 24 Volts accu, waaraan een motor en een aandrijfmechanisme zijn verbonden. De kop is voorzien van een flikkerende lamp, die naderende automobilisten waarschuwt. Verder bevat de paalkop een reflecterende band en een noodschakelaar. Het deksel opent vanzelf door de druk van de paal als hij naar boven komt en sluit zich, na verdwijning in de grond door de eigen zwaartekracht.

Het omhulsel of de paal zelf is gemaakt van verzinkt staal dat moeiteloos een botsing van een auto met een snelheid van 20 km per uur weerstaat. Het connectorblok aan de bovenkant in de paalbehuizing moet het schuifmechanisme beveiligen en is gevat in waterdicht pvc met een beveiligingsgraad van IP 67. Ook het elektrische gedeelte is in zelfdovende pvc ondergebracht met een veiligheidsgraad van IP 54. De paal is op afstand te bedienen. Er rust een patent op het product.

Reageer op dit artikel