nieuws

Net geopend WTC beschadigd door bomexplosie

bouwbreed Premium

In Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, heeft een zware bom veel schade aangericht. De bom ontplofte op de parkeerplaats naast het Galadari-hotel en sloeg een krater van 6 meter breed en 3 meter diep. Veel gebouwen waaronder hotels en het hierboven afgebeelde nieuwe World Trade Center werden beschadigd. De 110 miljoen dollar kostende nieuwbouw werd enkele dagen geleden nog officieel door president Kumaratunga geopend. Het WTC bestaat uit twee torens van 39 verdiepingen en is het hoogste gebouw op het eiland. De glazen torens staan symbool voor het welvarende Sri Lanka.

Het vermoeden is dat separistische Tamils Tijgers verantwoordelijk zijn voor de bomaanslag. De explosie kostte ten minste 17 mensen het leven. Honderden mensen raakten gewond.

Foto: EPA

Reageer op dit artikel