nieuws

Kwartaalwinst Akzo fors gestegen

bouwbreed Premium

De nettowinst van Akzo Nobel is in het derde kwartaal omhoog geschoten met 39%. Dit geldt voor alle vier divisies. Het bedrijfsresultaat bij de divisie Coatings groeide met 22 procent tot f. 245 miljoen.

Het vierde kwartaal zal een bescheiden verbetering laten zien, voldoende om over het gehele jaar de recordwinst van 1996 ( f. 1,3 miljard) met circa 20% te overtreffen.

Financieel directeur J. den Hoed deed die voorspelling gisteren bij de presentatie van de derde-kwartaalcijfers. Het nettoresultaat van het Nederlands-Zweedse chemie- en farmacieconcern ging in dat kwartaal omhoog van f. 328 miljoen naar f. 455 miljoen, het hoogste bedrag ooit in die periode. De omzet groeide met 11% van f. 5,5 tot f. 6,1 miljard.

Reageer op dit artikel