nieuws

Hulpstukken veroveren platte daken

bouwbreed

Eterno.Ivica SPA heeft een groot aantal hulpstukken ontwikkeld en op de markt gebracht, die voornamelijk zijn toe te passen op het platte dak. Deze zijn van kunststof en EPDM-rubber. De laatsten vormen de hoofdmoot van het leveringsprogramma.

In het programma van dakdoorvoeren met en zonder afdichtingsringen, dakkappen en dakafvoeren zijn taps geringde dakdoorvoeren opgenomen. Deze tapse ringen maken het mogelijk de dakdoorvoer precies overeenkomstig de diameter van de door te voeren pijp af te snijden. De dakdoorvoer is derhalve universeel. De installateur komt nooit voor verrassingen te staan, als hij een pijp moet doorvoeren.

Eterno.Ivica SPA (Padova, Italie) beschikt ook over een groot aantal kunststof ventilatie kappen die speciaal zijn ontworpen voor platte en flauwhellende daken en voor hellende daken uitgevoerd met een shingle dakbedekking. Voor dakterrassen heeft het bedrijf (grind)tegel afstandhouders of dragers, waarbij vier tegelhoeken op een drager komen te liggen met vier individueel, door een schroefdraad, in hoogte te verstellen draagschijven. Ook bestaat er een uitvoering waarbij de centrale steun in zijn geheel omhoog en omlaag is te schroeven en met een wartel is te fixeren. Daarbij blijven de tegels op de vier hoekpunten individueel in hoogte verstelbaar.

In deze serie zijn eveneens opgenomen de Bizon B43 tegelondersteuners. Deze zijn bestemd voor dakterrassen en parkeerdaken die zwaar worden belast. De dragers hebben aan de onderzijde een diameter van 205 mm en aan de bovenzijde 150 mm. Ze zijn in verschillende hoogten leverbaar varierend van 120-200 tot 300-400. Afhankelijk van het terras- of parkeerdekbedekking, zijn deze tot meer dan 2000 kg te belasten en bestand tegen temperaturen van -30 – 120 gr. C.

Reageer op dit artikel