nieuws

Haaglanden stapt naar Tommel over Vinex-contract

bouwbreed

De Vinex-locaties Leidschenveen en Ypenburg vallen straks binnen de gemeentegrenzen van Den Haag in plaats van Leidschendam, Nootdorp, Pijnacker en Voorburg. Dat wil zeggen, als de motie van VVD Tweede Kamerlid J.W. Remkes uit het voorjaar wordt uitgevoerd. Naar aanleiding van deze motie hebben de gemeenten een gesprek met staatssecretaris Van de Vondervoort.

Onlangs zijn zij bij Binnenlandse Zaken geweest. “Dat was allesbehalve verhelderend. Er kwamen geen antwoorden op de vraag waarom het rijk de motie zo omarmt, noch op vragen wat bedoeld wordt met regionale regiefunctie of corridor. Naar de rechter zullen we voorlopig niet stappen. Wel zullen we staatssecretaris Tommel vragen wat hij vindt van de gang van Zaken. Want zijn handtekening staat tenslotte onder de Vinex-contracten”, aldus wethouder Ewijk van Leidschendam. Ook Verkeer en Waterstaat zal worden benaderd.

Momenteel loopt bij de provincie Zuid-Holland een procedure voor gemeentelijke herindeling. De wethouder: “We wachten dat af, maar we zijn natuurlijk tegen een herindeling en zullen ons met kracht blijven verzetten.”

Reageer op dit artikel