nieuws

Europees consortium aast op aanleg Taiwanese spoorlijn

bouwbreed

Het Frans-Britse Consortium GEC-Alsthom en het Duitse Siemens maken een goede kans om het contract binnen te halen voor de aanleg van een hogesnelheidsspoorlijn in Taiwan. De 347 kilometer lange spoorlijn moet de hoofdstad Taipei verbinden met de haven van Kaoshuing. Het contract vertegenwoordigt een waarde van f. 23,33 miljoen. Het Europese consortium maakt een goede kans omdat de Taiwanese regering de Japanse concurrent te duur vindt.

Het is voor het eerst dat GEC-Alsthom en Siemens in Azie een samenwerkingsverband aangaan. In 1990 leverden GEC-Alsthom en Siemens een geduchte concurrentiestrijd bij de aanbesteding voor de bouw van een hoge snelheidsspoorlijn in Korea. Het resultaat was dat beiden hun intekenprijs drastisch moesten verlagen en GEC-Alsthom uiteindelijk een weinig rendabel contract binnen haalde.

Wordt het contract in Taiwan binnengehaald, dan is GEC-Alsthom verantwoordelijk voor de aanleg van de infrastructuur, de dubbeldeks treinen en elektriciteit. Siemens levert het motorische gedeelte van de treinstellen. Lokale bouwbedrijven zullen ook bij de bouw van de spoorlijn worden betrokken. De Taiwanese flitstrein moet in 2003 in gebruik worden genomen.

Reageer op dit artikel