nieuws

Beveiligingsbranche wil meer in de schijnwerper

bouwbreed Premium

De beveiligingsbranche wil zich actiever gaan opstellen als volwaardige gesprekspartner van overheid en van verzekeringsmaatschappijen. Het plan daarvoor is nog niet helemaal klaar, maar de branchevereniging presenteerde gisteren wel alvast haar nieuwe naam.

“Er worden steeds hogere eisen gesteld aan beveiliging. Daarbij hoort een krachtige branchevereniging, die actief optreedt naar overheid en marktpartijen en de belangen van de leveranciers bundelt”, zei B.J.J. Uijterlinde, voorzitter van de Vereniging van Beveiligingsondernemingen in Nederland Vebon, gisteren bij de opening van de vakbeurs Security 97 in de Jaarbeurs in Utrecht. Vebon heette tot gisteren NVOB (Nederlandse Vereniging van Fabrikanten en Importeurs op Beveiligingsgebied). Die naam bleek volgens Uijterlinde nogal wat verwarring te wekken met het Nederlands Verbond van Ondernemers in de Bouwnijverheid dat ook als NVOB door het leven gaat. “Het bouw-NVOB manifesteert zich de laatste jaren nogal. En nu wij ons sterker willen profileren, is dat reden genoeg voor een nieuwe naam.”

Vebon wil zijn bekendheid vergroten door een promotiecampagne. Andere plannen van de vereniging zijn een actieve inbreng bij de wet- en regelgeving en het tegengaan van het hoge aantal loos-alarmmeldingen.

Vebon telt 140 leden en heeft haar secretariaat ondergebracht bij FME/CWM in Zoetermeer.

Reageer op dit artikel