nieuws

Aluminium draagt 700 mm dik tunneldak

bouwbreed Premium

Bij de constructie van het betonnen tunneldak van de Koningstunnel in Den Haag wordt voor de bekisting een, voor ons land, nieuw Gass aluminium ondersteuningssysteem gebruikt. De samengestelde staanders hebben een vakmaat van 1,80 x 1,80 m en zijn berekend op een belasting van maximaal 130 kN. De bekisting voor het 700 mm dikke betonnen tunneldak is opgebouwd uit aluminium moederbalken (Dual Beams) met houten dwarsdragers SSH 20 en 18 mm dikke multiplex bekistingsplaten. Medewerkers van SSH Handep Helmond, importeur van het Gass systeem, dragen zorg voor de montage van de totale ondersteuning. De Koningstunnel wordt gebouwd door de aannemerscombinatie Koningstunnel VOF waarin samenwerken de Belgische bedrijven CFE/MBG en Besix en Habo BV uit Den Haag.

Foto: Peter van Mulken

Reageer op dit artikel