nieuws

Topzomer in het noordoosten

bouwbreed

Op grond van voorlopige berekeningen heeft de zomer van 1997, juni tot september, in het noordoosten de zomer van 1947 verslagen. De gemiddelde temperatuur op Eelde komt waarschijnlijk uit op 17,6 gr. C tegen 17,5 gr. C in 1947. De eerste week van september kenmerkt zich door meestentijds warm zomerweer. Op de meeste dagen bereikt de temperatuur maximale waarden boven 25 gr. C. Vlak ten westen van ons land ligt echter de as van een lagedrukzone. Daardoor kunnen in de eerste helft van de week enkele regen- en onweersbuien tot ontwikkeling komen.

Regio noord: Perioden met zon maar ook kans op een regen- of onweersbui. Maximumtemperaturen 27 gr. C. Zwakke tot matige wind uit richtingen tussen oost en zuidoost.

Regio Oost: Geregeld zon en slechts een kleine kans op een (onweers) bui. Middagtemperaturen rond 28 gr. C en een zwakke tot matige oostzuidoostenwind.

Regio Zuid: Veelal droog en geregeld zon. Maximumtemperaturen rond 27 gr. C en een matige zuidoostenwind.

Regio West: Kans op een regen- of onweersbui maar ook zonneschijn. Middagtemperaturen omstreeks 26 gr. C en een matige zuidoostenwind.

Maandag zon onder: 20.27 uur

Dinsdag zon op: 6.52 uur

Reageer op dit artikel