nieuws

Subsidiepotje dicht voor Stad van de Zon

bouwbreed

Het subsidiepotje van Economische Zaken blijft waarschijnlijk gesloten voor de financiering van de Stad van de zon in Heerhugowaard. Die gemeente had geld gevraagd voor zonnepanelen voor 2600 nieuwbouwwoningen. Het ministerie zou f. 30 miljoen op tafel moeten leggen van de benodigde f. 90 miljoen. Door de scherpere normen bij het ministerie lijken nu alle zonne-energieprojecten buiten de boot te vallen.

Projectleider Piers van de gemeente Heerhugowaard ziet het echter niet al te somber in. “Zo’n project scoort hoge ogen en we hopen dat het dan uit een ander potje kan worden gefinancierd. En met de huidige technologische ontwikkelingen kun je ook nog aan andere vormen van energie denken.” De projectleider is ervan overtuigd dat in ieder geval duizend daken zullen worden uitgerust met zonnepanelen. De Stad van de Zon zou vanaf november 2000 gebouwd moeten worden in Heerhugowaard-Zuid.

Reageer op dit artikel