nieuws

Rusland zoekt hulp bij bebouwing bevroren grond

bouwbreed

Het Russische Bouwcentrum in St. Petersburg zoekt technologieen en materialen voor de bouw van industriele projecten, weg- en waterbouw en utiliteitsbouw in het permafrostgebied.

Dat is een dunbevolkte regio in het noorden van Rusland waar de bodem het hele jaar bevroren is. Werken in dit gebied stelt specifieke eisen. Het proces moet zo snel mogelijk worden gedaan. De omstandigheden verhinderen het gebruik van bijvoorbeeld vloeistoffen, zware bouwmaterialen of bouwkranen. Ook tijdens de vorst moet het werk kunnen doorgaan. Nederlandse bedrijven die ervaring hebben met het werken onder dergelijke omstandigheden en in het noorden van Rusland aan de slag willen kunnen contact opnemen met de Oosteuropa-Desk Bouwcentrum International/Bouwcentrum Expo, Postbus 299, 3000 AG Rotterdam, tel. 010-2430109 en fax 010-2430917.

Reageer op dit artikel