nieuws

Reorganisatie Kloose mislukt, faillissement lijkt onafwendbaar

bouwbreed

De Kloose Groep heeft surseance van betaling aangevraagd. Ondanks een reorganisatie vorig jaar is het installatiebedrijf uit Groningen en Zeist er niet in geslaagd uit de financiele problemen te komen.

In een poging de 350 arbeidsplaatsen en de continuiteit van de onderneming te waarborgen, gaan de bewindvoerder en de Kloose Groep op zoek naar een strategische partner. Een financiele injectie alleen zal volgens algemeen directeur L. Haan de Kloose Groep niet kunnen redden. Om delen van het bedrijf aan potentiele kandidaten – onder andere TBI Holdings en Koninklijke Bam Groep – te kunnen verkopen, zal het naar alle waarschijnlijkheid eerst worden gefailleerd.

De installateur op het terrein van klimaatbeheersings- en elektrotechniek heeft al sinds 1992 te kampen met tegenvallende resultaten. Vorig jaar vond een directiewisseling plaats, hetgeen onvoldoende effect heeft gesorteerd. De achtergrond van deze situatie gaat terug toen eigenaar/directeur J. Ruchti zijn aandelen verkocht aan de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij. Volgens de regionale media bleef de onderneming als gevolg hiervan achter met een lege kas en een lening van f. 800.000 tegen 13 procent.

De Kloose Groep is een organisatie van acht zelfstandige werkmaatschappijen in Groningen, Zeist en Niebert. In 1995 en 1996 realiseerden de onderneming een omzet van circa 70 miljoen gulden. Alleen bleef er door de slechte financiele staat niks van over. In 1996 werd een verlies geleden van f. 3 miljoen.

Reageer op dit artikel