nieuws

Jaarlijks 4000 doe-het-zelvers met oogletsel

bouwbreed

Per jaar lopen circa vierduizend doe-het-zelvers oogletsel op, waarvoor zij behandeling in een ziekenhuis nodig hebben. In de meeste gevallen gaat het om klussers die tijdens het slijpen, boren en zagen metaal- en houtsplinters, steengruis of glasvezels in de ogen hebben gekregen. De meeste ongelukken zouden voorkomen zijn geweest als er veiligheidsbrillen waren gebruikt. Dit blijkt uit een onderzoek van de stichting Consument en Veiligheid.

De organisatie vindt dat de doe-het-zelfbranche meer aandacht moet besteden aan veiligheid en het gebruik van beschermingsmiddelen als veiligheidsbrillen bij het uitvoeren van risicovolle klussen. Jaarlijks worden er 18.000 mensen met oogletsel behandeld op een spoedeisende hulpafdeling van een ziekenhuis. De meeste ongelukken gebeuren rond het huis. In twintig procent van de gevallen gaat het om klussers.

Reageer op dit artikel