nieuws

Informatiepunt voor renovatie Duivelseiland

bouwbreed

In Amsterdam is gisteren een service-centrum geopend voor informatie over het stadsvernieuwingsproject van de wijk, die in de volksmond bekend staat als Duivelseiland, in stadsdeel Amsterdam-Zuid. Het unieke aan dit bouwproject is, dat het hele stadium van ontwerp, realisatie en de traditionele overheidstaken in handen is van Vermeer Infrastructuur BV in samenwerking met Alphaplan Bouwadviesbureau.

Het betreft hier 19-eeuwse woningen die veelal in slechte staat verkeren. Omdat de panden zeer oud zijn is het beleid van de gemeente puur gericht op renovatie. Dit kan Vermeer en Alpha in een lastig parket brengen, bij sommige woningen is slopen namelijk goedkoper en minder tijdrovend dan renoveren, maar slopen is uit den boze. De gemeente wil de panden zoveel mogelijk behouden.

Voordat Vermeer en Alpha aan de slag gaan worden alle woningen in de wijk aan een technische inspectie onderworpen. De ambtelijke organisatie die normaal in handen is van de gemeente, wordt nu ook overgenomen door Vermeer en Alpha. Zij praten met de eigenaren en zorgen voor subsidie. Het steunpunt dat gisteren is geopend, dient het belang van een optimale communicatie tussen alle betrokkenen. Voor vragen over de werkzaamheden in de wijk kan men hier terecht voor duidelijke informatie.

Het gehele renovatieproject zal zes jaar in beslag nemen. Wanneer dit project met succes wordt afgesloten denken Vermeer en Alpha aan verkoop van het product. Zij zullen zich dan voornamelijk richten op grote steden met wijken die dateren van voor de oorlog.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels