nieuws

Hartl zet met Minitrack voet op Nederlandse grond

bouwbreed Premium

Loon- en verhuurbedrijf van grondverzetmachines Kok Lexmond is als eerste in Nederland eigenaar van een Hartl Minitrack rupsbreekinstallatie. Met de aanschaf van deze op locatie in te zetten machine ziet Kok mogelijkheden zijn activiteiten in de aannemerij en recycling belangrijk uit te breiden.

De Oostenrijkse fabrikant Hartl Sieb + Brechtechnik GmbH uit Mauthausen vervaardigt al sinds twintig jaar breekinstallaties, met name rotorbrekers. De Minitrack is momenteel de meest populaire breker van Hartl. Deze 28 ton zware rupsmobiele breker is vooral bedoeld voor de wegenbouw en voor inzet bij recycling. De machine heeft geringe afmetingen. De breedte is 2,5 meter, de hoogte 2,8 meter en de lengte 6,45 meter. Hij is binnen 10 minuten te laden en na aankomst op het werk na 15 tot 20 minuten bedrijfsklaar. Ondanks zijn geringe omvang produceert deze Minitrack toch 80 tot 150 t/h.

Voor de aandrijving biedt Hartl keuze uit een Cat of Scania dieselmotor met een vermogen van 186 kW/ respectievelijk 162 kW. De breker zelf wordt mechanisch gedreven via een elektronisch beveiligde koppeling. Het toerental is traploos regelbaar van 750 tot 950 tpm. De invoer gebeurt via een bunker met trilgoot en stavenzeef als voorafzeving. Met een zijdelingse transportband kan het zeefzand afzonderlijk worden afgevoerd. Besturing gebeurt door middel van een draadloze afstandsbediening.

Kok Lexmond BV koos bij deze Minitrack nog voor een elektronisch registratiesysteem met de mogelijkheid de gegevens op papier vast te leggen met een Meridian printer.

Powertrack

Verder omvat het productieprogramma van Powertrack onder meer serie 400 en serie 500. De serie 400 heeft vier modellen. Het kleinste model, de PT 403, is een circa 50 ton zware installatie met een 800 x 1020 rotorbreker. Afhankelijk van het te verwerken materiaal en de brekerinstelling ligt de capaciteit rond 80 tot 150 t/h. De PT 405 is met een eigen massa van 70 ton het zwaarste model. Uitgerust met een 1020 x 1560 rotorbreker levert deze breekinstallatie een capaciteit van 250 tot 400 t/h. Alle typen zijn standaard uitgerust met voorafzeving, die naar wens is uit te voeren als dubbeldeks zeefinrichting.

De Powertrack serie 500 is nog een jonge ontwikkeling van Hartl. Voor deze 48 ton zware breker koos de fabrikant een 1300 x 800 bekkenbreker. De machine beweegt zich op een rupsonderstel en heeft door zijn compacte constructie een geringe beladingshoogte. Per uur verwerkt deze breker 150 tot 500 ton. Enkele machinemodellen zijn ook leverbaar in semi-mobiele uitvoering.

Hartl Minitrack rupsmobiele breker met een capaciteit van 80-150 t/h. Na aanvoer op het werk is deze compacte breekinstallatie binnen 15-20 minuten bedrijfsklaar.

Reageer op dit artikel