nieuws

Hakhamer met zeer lage vibratie

bouwbreed Premium

Dankzij een revolutionair dempingssysteem, dat de naam AVR heeft meegekregen combineert de nieuwe hakhamer van Hilti, TE 905, hoge prestaties met een zeer laag vibratieniveau.

Daarnaast brengt Hilti uit Berkel en Rodenrijs de nieuwe TE 25 hamerboormachine op de markt.

De TE 905 is een krachtige hakhamer die slechts een fractie van de trillingen produceert die andere machines in deze gewichtsklasse bij normaal gebruik voortbrengen. Het geheim is een revolutionair dempingssysteem dat het slagwerk volledig ontkoppelt en zo de kritische vibratie vermindert met 50%. Dit systeem heet AVR dat staat voor Active Vibration Reduction. Het resultaat van deze dempingsmethode is een duidelijk merkbare ontlasting van hand- en armspieren waardoor bijvoorbeeld sloopwerkzaamheden minder vermoeiend zijn en het dagrendement sterk toeneemt. Een tweede voordeel van de AVR-techniek is dat door de lage vibratie, motor en elektronica minder worden belast. Dit verlengt de levensduur en verhoogt de betrouwbaarheid van de hakhamer.

Het motorvermogen van deze machine bedraagt 1600 Watt. Belast maakt de machine 2200 slagen/minuut met een slagkracht van 20 J. De hakprestatieis 1300 cm3/min. Het gewicht is 11,3 kg.

Nieuw bij de introductie van de AVR-techniek is ook het nieuwe beitelsysteem TE-S met speciale zeskant opname en automatische snelvergrendeling.

Hamerboormachine

Bij de nieuwe hamerboormachine TE 25 staat kracht centraal. Met een motorvermogen van 830 Watt boort de gebruiker probleemloos, in ca. 40 seconden, een gat van 16 mm, 20 cm diep. De TE 25 heeft twee boorsnelheden die voor een optimale boorprestatie zorgen en daarnaast een positieve invloed hebben op de levensduur van de gebruikte boren.

Ergonomisch voldoet de hamerboormachine goed. De volledige afgeronde, rubber-geisoleerde, handgreep past goed in de hand, absorbeert vibraties en ontlast de gebruiker bij zijn werk. De boorkoppen zijn snel en probleemloos te verwisselen. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om met behulp van een snelspanboorkop te boren of te schroeven in metaal.

De machine heeft een motorvermogen van 830 W en de slagkracht bedraagt 3,8 J. Het aantal slagen belast varieert van 0 tot 3712 slagen/minuut. Het gewicht is ca. 4,9 kg.

Dankzij de toegepaste AVR-techniek kent de nieuwe Hilti TE 905 hakhamer een zeer lage vibratie.

Reageer op dit artikel