nieuws

Gefuseerde FNV misschien toch niet naar Hilversum

bouwbreed

De nieuwbouw van de FNV op het voormalige drafterrein in Hilversum is onzeker geworden. De gemeente heeft de grond ineens verkocht aan verzekeringsmaatschappij Delta Lloyd.

“Het is raar gelopen. We hadden een aanbod om daar te bouwen, maar toen we serieus wilden gaan onderhandelen over de grondprijs bleken de zaken plotseling anders te liggen”, aldus Piet de Vrede van de industriebond FNV.

De gemeente, Delta Lloyd en de FNV-bonden gaan 9 september praten over de situatie. FNV wil graag naar Hilversum, maar gaat op zoek naar een andere locatie als het Arenapark vergeven blijkt. De bond zit nu in Utrecht en zoekt in een straal van 30 kilometer rond die plaats.

Het gebouw is bestemd voor de 1000 werknemers van het hoofdkantoor van FNV Bondgenoten. Vanaf februari 1998 is dat de naam van de gefuseerde Industriebond, Dienstenbond, Vervoersbond en Voedingsbond FNV.

Reageer op dit artikel