nieuws

Geen corruptie ex-wethouder gemeente Ede

bouwbreed Premium

Er komt geen strafrechtelijk onderzoek naar de handelwijze van ex-wethouder B. van de Wetering van Ede. Dat heeft de Arnhemse hoofdofficier van justitie mr. S. van Gend besloten na een orienterend onderzoek door de rijksrecherche.

Voormalig bestuurder Van de Wetering stapte in maart van dit jaar “om persoonlijke redenen” op. Enkele weken later werd bekend dat hij door een plaatselijke aannemer beschuldigd was van corruptie.

De wethouder, die onder meer bouwen in zijn portefeuille had, zou van de aannemer geld gevraagd hebben in ruil voor goedkeuring van een bouwplan. Het Edese college van burgemeester en wethouders verzocht justitie in april om een onderzoek in te stellen naar mogelijk strafbare zaken. De rijksrecherche heeft nu geconcludeerd dat er niets strafbaars is gebeurd.

Er is volgens de hoofdofficier geen reden om verder te gaan met het onderzoek.

Reageer op dit artikel