nieuws

Emserbrug in Frankfurt acht meter verplaatst

bouwbreed

Voor een betere bereikbaarheid van de beurs in Frankfurt am Main is de 116 meter lange Emserbrug acht meter verplaatst. Bilfinger en Berger klaarde het karwei voor DM 800.000.

De brug moest verhuizen om ruimte te maken voor een spoorwegstation. Daardoor kunnen beursbezoekers over anderhalf jaar rechtstreeks van het spoor naar de beurs.

De 2400 ton zware staal-betonconctructie werd na een voorbereiding van twee weken met twintig hydraulische persen van ieder 200 ton hefvermogen een halve meter opgetild en op een mobiele constructie geplaatst. Twee persen van tachtig ton duwden de uit 1974 daterend brug vervolgens in een klein uur naar de nieuwe locatie.

Volgens de krap bij kas zittende gemeente Frankfurt was verschuiving verreweg de goedkoopste oplossing om de beurs zowel aan een treinverbinding te helpen en de verbindingsstraat over de Emserbrug te behouden.

Reageer op dit artikel