nieuws

Commotie over nokhoogte Limburgs woonzorgcomplex

bouwbreed

De geplande nokhoogte van elf meter van een woonzorgcomplex voor senioren in Eys-Wittem, zorgt voor de nodige commotie. De inwoners vinden dat het ‘hoge’ gebouw de totale sfeer van het dorp aantast. Er is, door jong en oud, gedemonstreerd en er zijn 127 bezwaarschriften bij de gemeente ingediend.

De nieuwbouw, ontworpen door Linos Advies Heerlen, krijgt drie verdiepingen, met 17 seniorenwoningen. Ernaast, gescheiden door een landelijk waterstroompje, worden vier woningen gebouwd met op de begane grond een peuterspeelzaal en een ontmoetingsruimte.

Ondanks alle commotie en bezwaarschriften wil loco-burgemeester Fred Baenen de bouw laten doorgaan. Hij zegt dat er geen alternatieve locatie is en dat een ton provinciale subsidie op het spel staat; er moet voor 1 januari 1998 begonnen worden.

B en W is eveneens duidelijk in hun opstelling ten aanzien van de bezwaren. “Het afwijzen of goedkeuren van een plan dient op basis van correcte informatie. Bezwaren die ingediend zijn aan de hand van informatie verkregen tijdens een demonstratie, zijn niet zinvol”, laat B en W weten. Het college is bereid de bouw en inrichting te steunen met een maximaal bedrag van f. 250.000. De nieuwbouw kost circa f. 2 miljoen. Opdrachtgever is de Woningvereniging Wittem.

Reageer op dit artikel