nieuws

Vermeer verbetert installatie voor korte boringen

bouwbreed Premium

De boorinstallatie van het type D7 x 11a Navigator is door producent Vermeer op een aantal punten verbetert waardoor de inzetbaarheid en de veiligheid van deze machine is toegenomen.

De boorinstallatie D7 x 11a Navigator van Vermeer is speciaal ontworpen voor het uitvoeren van relatief korte horizontale boringen. Dit soort installaties worden ingezet bij onder meer het aanleggen van huisaansluitingen.

Voor een grotere inzetbaarheid en een hogere veiligheid heeft Vermeer de trekkracht van de machine verhoogd naar 3538 kg. Hierbij is de trekketting versterkt waardoor deze een trekmoment kan opvangen van een kleine 400 kg. De installatie wordt aangedreven door een Kubota dieselmotor met een vermogen van 28 kW (37,5 pk) en heeft een koppel van 1505 Nm. Voor het vast en veilig positioneren van de machine is deze uitgerust met een vaste hydraulische verankering met behulp van twee grondboren.

Dankzij een hex-koppeling van de boorkop kan deze nu snel verwisseld worden zonder gebruik te maken van zwaar montagegereedschap.

Ook op het gebied van veiligheid is er een aantal verbeteringen op de D7 x 11a aangebracht. Zo kan de machine eerst in werking treden indien de machinist zijn werkplaats heeft ingenomen. Daarnaast zijn er twee onafhankelijk van elkaar werkende bedieningsorganen voor stuwings- en rotatiefunctie.

Compacte bouw

De boorinstallatie is een compact gebouwde compleet uitgeruste unit die direct in het werk geplaatst kan worden.

De op rupsen staande machine is naast de voor boorfuncties geeigende technische voorzieningen uitgerust met een power pack, een watertank met een inhoud van 208 liter en een pakket boorstangen met een totale lengte van 61 meter.

De installatie heeft een lengte van 404 cm en een breedte van 90 cm en is met deze maatvoering in staat om op klein bemeten werkplekken te opereren.

Voor een grotere stabiliteit in het terrein kunnen de rupsen van de machine worden verbreed tot 124 cm.

De compacte D7 x 11a Navigator van Vermeer wordt ingezet voor kleine horizontale boringen en is bij uitstek geschikt voor het maken van huisaansluitingen.

Reageer op dit artikel