nieuws

Kamerthermostaat regelt ketel draadloos

bouwbreed

Erie Controls heeft een draadloze digitale kamerthermostaat, al of niet programmeerbaar , op de markt gebracht die op bestaande en nieuwe ketels is toe te passen. Deze Digistat RF maakt het hiermee zowel voor de gebruikers als de installateur extra gemakkelijk.

Het voordeel voor de installateur is dat er geen draden meer behoeven te worden getrokken en dat de zender/kamerthermostaat en de ontvanger gemakkelijk zijn aan te brengen. Voor de gebruiker is het voordeel, dat de thermostaat precies daar kan worden geplaatst waar de gebruiker het wil en ook gemakkelijk valt te verplaatsen door het ontbreken van draden.

De Erie Digistat RF is leverbaar in drie uitvoeringen. De RF1 is niet programmeerbaar. De RF2 is voor 24 uur te programmeren en de RF3 een thermostaat die zeven dagen is te programmeren. Deze kent evenals de RF2 zes verschillende te programmeren periodes op een dag. Dus bijvoorbeeld voor het instellen van het aanslaan van de ketel ’s morgens, onderbrekingen overdag bij afwezigheid en starten van de ketel ’s avonds. De dan gewenste temperaturen zijn tevens in te stellen. Daardoor is het mogelijk de ketel niet meer te laten branden dan nodig is en ook niet op hogere temperaturen dan noodzakelijk voor de tijd van de dag en nacht. Daardoor valt behoorlijk op energie te besparen.

De kamerthermostaat/zender wordt gevoed door vier 1,5 Volts batterijen. De Ontvanger, die bij de ketel wordt geplaatst, werkt op netspanning. De zender heeft een bereik van ongeveer 30 meter en kent 4096 coderingen, zodat de in een gebouw geplaatste thermostaten elkaar niet beinvloeden.

De bediening is volgens de leverancier Erie Controls Europe NV te Herentals in Belgie, zo eenvoudig, dat een handleiding vrijwel overbodig is. Dat geldt tevens voor het topmodel RF3. De display geeft tijdig aan wanneer de batterijen van de thermostaat moeten worden vervangen. De ingestelde tijden en temperaturen blijven bewaard bij het verwisselen. De waarden worden met grote cijfers op het display vermeld, zodat ze goed zijn te lezen. De consumentenprijs voor de RF 1 is f. 310, voor de RF2 f. 353 en voor de RF3 f. 390 inclusief btw.

De kamerthermostaat is draadloos overal te plaatsen, waar de gebruiker het wil.

Reageer op dit artikel