nieuws

Ing. J.L. Bechtold: lid in de Orde van Oranje Nassau.

bouwbreed Premium

Ing. J.L. Bechtold (63) – secretaris van de Vereniging Dakbedekkingsbranche Nederland (Vebidak) – heeft onlangs de koninklijke onderscheiding ‘lid in de Orde van Oranje Nassau’ ontvangen. Bechtold kreeg de onderscheiding op het moment dat hij zijn functie als directeur van de vereniging overdroeg aan zijn opvolger ing. D.A. Jonkers. Bechtold blijft overigens nog twee jaar secretaris van de vereniging. “We hebben de functie gesplitst. Sinds 1985 vervulde ik in mijn eentje de functies van directeur en secretaris. Nu is Jonkers directeur en blijf ik secretaris, wat inhoudt dat ik me met de externe, maatschappelijk gerichte beleidszaken bezighoud.

Bechtold heeft in de afgelopen twaalf jaar de vereniging uitgebouwd tot een professioneel apparaat, dat deelneemt in tal van besturen en commissies. Daarnaast richtte hij een vutfonds op, een erkenningsregeling (Dakmerk) en Stichting Beroepsopleidingen Dakbedekkers.

Bechtold kwam in de dakbedekkingsbranche nadat hij het aanneminsgbedrijf, waar hij aan het hoofd stond, ontbond. “Wij hadden een familiebedrijf. Door het faillissement van een aantal opdrachtgevers en vanwege het feit dat er geen opvolgers waren, ben ik gestopt. Het was een slechte periode voor de bouw. Ik heb nooit spijt gehad van de overstap. Ik heb me altijd geinteresseerd voor maatschappelijke kwesties. Destijds was ik al actief in branche-organisaties als het NVOB.”

Reageer op dit artikel