nieuws

Enschede koopt vijf Unimog’s UX100

bouwbreed

Ofschoon de eerste presentatie van de Unimog UX100 pas tijdens de Demo-Dagen te Papendal zal plaatsvinden heeft Geveke Speciaalvoertuigen vijf van deze werktuigdragers al verkocht aan de gemeente Enschede.

De gemeente Enschede zet de universele UX100-werktuigdragers in voor de gladheidsbestrijding op fietspaden en bij het onderhoud van wegen en openbaar groen.

De UX100 is voorzien van koppel- en aandrijfmogelijkheden aan voor- en achterzijde en in het midden van het voertuig. Hierop kan zowel reeds aanwezige als nieuwe aanbouwapparatuur worden aangesloten. Voor optimaal werken en zicht op werk en directe omgeving heeft de UX100 een comfortabele cabine met panoramazicht waarin de bestuurder in enkele seconden het stuur met dashboard en al links of rechts in de cabine kan plaatsen.

De rijaandrijving verloopt hydrostatisch waardoor het mogelijk is om, onafhankelijk van het motortoerental, de rijsnelheid tijdens het werken traploos aan te passen.

In Nederland zijn dit de eerste UX100-voertuigen. In Duitsland, waar de verkoop van deze Mercedes Benz-voertuigen een jaar eerder van start ging, werken er al ruim 350.

Reageer op dit artikel