nieuws

Elastische lijm met hoge aanvangssterkte

bouwbreed Premium

Simson BV uit ‘s-Hertogenbosch heeft een nieuwe lijm geintroduceerd voor wand- en plafondpanelen, isolatieplaten, ornamenten, lijsten en dergelijke. Basis voor deze Simson High Tack is de MS-polymer-technologie. Het is dus oplosmiddel en isocyanaatvrij. Het product combineert de eigenschappen van een tape met die van een elastische rubber. Door de hoge aanvangshechting en de zich snel ontwikkelende sterkte is meestal geen klem of stempel nodig. Bij prefabricage kunnen de verlijmde delen direct na het lijmen worden verplaatst en verder bewerkt.

Na doorharding ontstaat een duurzame elastische verbinding met een rek bij breuk van ruim 200 procent en een eindsterkte van ruim 3 N/mm2.

Op veel bouwmaterialen hecht High Tack zonder primer, voor poreuze ondergronden is een speciale primer verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel