nieuws

Assen moet werken aan actieplan voor Baggelhuizerplas

bouwbreed Premium

Een nieuwe naam, een interwijkse fietsverbinding tussen Baggelhuizen en Kloosterveen, herinrichting en het wegwerken van achterstallig onderhoud zouden het imago van Drentse recreatiegebied Baggelhuizerplas aanzienlijk opvijzelen. Voornoemde mogelijkheden worden aangedragen door het adviesbureau Impros in de ontwikkelingsvisie die het Asser bureau in opdracht van de Heidemaatschappij afdeling Drenthe opstelde. De gemeente zou daarbij het voortouw moeten nemen om te komen tot een actieplan door het vormen van een platform bestaande uit publieke en private belanghebbenden.

Het circa 100 ha grote recreatiegebied dat in 1987 in gebruik werd genomen is in de loop der tijd sterk verpauperd en kampt met een slecht imago. Het recreatiegebied dat de uitloop van de woonwijken Baggelhuizen en de in aanleg zijnde wijk Kloosterveen ten westen van de Assen vormt, bestaat uit 20 ha water, 55 ha bos- en natuurterrein, 25 ha lig- en speelweide en 2,5 ha zandstrand.

Reageer op dit artikel