nieuws

Water rode draad in Arnhems stadspark

bouwbreed

Het water wordt de rode draad in de ‘facelift’ van het Arnhemse Park Sonsbeek. Dit grootste stadspark van Nederland wordt grondig aangepakt in het kader van het honderdjarig bestaan in 1999. In Arnhem werden donderdag de plannen gepresenteerd van bureau Copijn uit Utrecht. De gemeente en de landschapsarchitect willen het regenwater dat uit de Veluwezoom stroomt en de Sint Jansbeek vormt, beeldbepalend maken.

“Deze beek, met sprengen, watervallen en bruggen is de kransslagader voor Park Sonsbeek en de aangrenzende parken. Het is een uniek systeem in Europa”, zei H. Hofman, secretaris van de stichting die het eeuwfeest coordineert.

Hofman wil niet zeggen welk bedrag er met het po gemoeid is. Het geld moet uit subsidies en sponsoring komen. Omdat er ook nog plannen in de maak zijn om een historische tuin aan te leggen en de gebouwen in het park te renoveren, is bovendien nog moeilijk te zeggen hoeveel geld er nodig is.

Reageer op dit artikel