nieuws

Trajectstudie voor wegen rond Amsterdam begonnen

bouwbreed

De trajectstudie en Milieu Effect Rapportage (mer) voor de Corridors tussen de regio’s Amsterdam, Almere en ’t Gooi (CRAAG) ke beginnen. Rijkswaterstaat heeft DHV Milieu en Infrastructuur en Grontmij/De Weger opdracht gegeven voor de studie die een looptijd heeft van 2 jaar en f. 8 miljoen gaat kosten.

In de trajectstudie nemen beide ingenieursbureaus de draad op van de al bestaande CRAAG-studie, waarin nog tien varianten voorkomen voor de oplossing van de congestieproblemen op de A1, A6 en A9. In de studie werken ze de varianten uit, en geven er een beoordeling van inclusief een oordeel over de milieu-effecten.

Op basis van de trajectnota en de mer zal de minister van Verkeer en Waterstaat een besluit nemen over mogelijke infrastructurele maatregelen in het gebied.

Over de varianten is overigens in de regio nog lang geen overeenstemming. Zo zijn er partijen, waaronder Noord-Holland, Flevoland en de drie noordelijke provincies, die graag zouden zien dat de A6 tussen Muiderberg en Holendrecht wordt doorgetrokken. Verkeer en Waterstaat daarentegen ziet meer in verbreding van de A1 en A9 (Gaasperdammerweg).

Reageer op dit artikel