nieuws

Tommel buigt zich over subsidieregeling studentenwoningen

bouwbreed

Staatssecretaris Tommel zal zich alsnog moeten buigen over de bezwaren die Intermezzo, Stichting Jongerenhuisvesting Amstelveen, heeft ingebracht tegen de Tijdelijke regeling voorzieningen aan Studentenwoningen. Dat is bij de Raad van State in Den Haag bekend gemaakt.

Intermezzo is verhuurder van de studentenwoningen in het complex Uilestede in Amstelveen. In 1992 kwam de staatssecretaris met een beleidsstuk waarin staat hoeveel subsidie gemeenten konden krijgen voor een opknapbeurt van de studentenwoningen. Amstelveen kreeg maximaal f. 5.544.224 voor in totaal 424 woningen.

De verhuurder van Uilestede had bezwaren tegen de subsidieregeling, maar de staatssecretaris verklaarde de Stichting in een beroepsprocedure niet-ontvankelijk. Tegen het beleidsstuk zou geen beroep open staan. Dat standpunt hebben de rechters van de Raad van State nu onderuit gehaald.

Omdat specifiek vermeld staat hoeveel geld Amstelveen krijgt, staat er wel beroep open tegen het beleidsstuk. Dat heeft tot gevolg dat de staatssecretaris zich nu alsnog zal moeten buigen over de klachten van Intermezzo.

Reageer op dit artikel