nieuws

Limburgse Beek treft maatregelen na wateroverlast

bouwbreed Premium

De gemeente Beek gaat miljoenen investeren in werken die het kerkdorp Spaubeek voor wateroverlast moeten behoeden. Tijdens het noodweer van de te weken liepen tientallen kelders, garages en woningen vol water en modder, met pieken van 19 tot 22 millimeter. De huidige riolering is berekend op 8 millimeter neerslag.

De wateroverlast is mogelijk in de hand gewerkt door de enorme grondverplaatsing ten behoeve van de aanleg van nieuwe op- en afritten naar de A76. In samenspraak met het ingenieursbureau Grontmij worden diverse concrete maatregelen genomen. Groenstroken op een lager niveau moeten overtollig water opvangen. Onder de autoweg komt een tweede berging, het rioolstelsel in de Soppestraat wordt vernieuwd.

Reageer op dit artikel