nieuws

Kasteel Wolfrath verbouwd tot hotel

bouwbreed

Kasteel Wolfrath in het Limburgse Holtum (gemeente Born) wordt in het kader van het Regionaal Opleidingspo Limburg ‘Werken, leren en restaureren’ opgeknapt met behulp van vijftien langdurige werklozen die in twee jaar worden opgeleid tot restauratie-vaklieden. Afgelopen week ging het project onder regie van Laudy Bouw- en Planontwikkeling uit Sittard officieel van start.

Het door de tand des tijds aangetaste Kasteel Wolfrath is het eerste kasteel dat onder handen

genomen wordt. In de oude kasteelhoeve komen achttien luxe hotelappartementen die worden verhuurd volgens het principe van bed and breakfast.

De werkzaamheden vergen f. 1,8 miljoen, bijeengebracht door de provincie, de gemeente, rijk en het Europees Fonds Regionale Ontwikkeling (Efro). Het opleidingspo is een initiatief van het onlangs opgerichte Monumentenhuis

Reageer op dit artikel