nieuws

Huizenprijzen weer tien procent hoger

bouwbreed Premium

De huizenprijzen zijn afgelopen half jaar weer met 10 procent gestegen. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) heeft berekend dat er gemiddeld f. 266.000 voor een woning wordt betaald. Voor het eerst lijken de prijzen iets af te vlakken.

Als de productie op de Vinex-locaties op dreef komt stabiliseert de markt. Dat voorspelt O.J. Smit, voorzitter van de NVM. Volgens Smit zijn er vier ontwikkelingen ..LE: In de meeste woningmarktgebieden zijn de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen in de eerste helft van 1997 met 10 procent gestegen. Verder vlakken de prijzen af, bijvoorbeeld in bepaalde BON-gebieden (Amsterdam, Haaglanden, Eindhoven/Helmond en Arnhem/Nijmegen). Ten derde is na een zeer krappe marktsituatie in het eerste kwartaal het aantal keuzemogelijkheden in de laatste maanden verbeterd van drie naar krap vier. Ten slotte blijft de looptijd tot verkoop van bestaande koopwoningen laag. Gemiddeld staat een huis 35 dagen te koop.

Reageer op dit artikel