nieuws

HCP.Edibouw installeert Raad van Advies

bouwbreed

HCP.Edibouw te Driebergen, heeft een Raad van Advies geinstalleerd. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in De Hoefslag te Bosch en Duin. HCP.Edibouw houdt zich bezig met de invoering van elektronische communicatie in de bouw.

De Raad van Advies bestaat uit negen vertegenwoordigers van toonaangevende bedrijven, die het bestuur van HCP.Edibouw gaan adviseren over het beleid. De doelstelling is, het aantal deelnemers aan HCP.Edibouw te vergroten van 130 naar 500 in 1999. Een flink aandeel van de groei moet komen van uitvoerende bouwbedrijven. Tot nog toe was HCP.Edibouw vooral een zaak van toeleveranciers. Op dit moment wordt meer dan de helft van de omzet van Nederlandse fabrikanten van bouwmaterialen verwezenlijkt door bedrijven die elektronisch zaken doen. Middelgrote uitvoerende bouwbedrijven ke 6 tot 8 procent van hun omzet te ke besparen door elektronisch in te kopen.

De Raad van Advies bestaat uit vertegenwoordigers van Pontmeyer NV, Rockwool Lapinus BV, NVB Vermeulen, Unidek Bouwelementen BV, Ballast Nedam NV, NBM Amstelland Bouw BV, CVK Kalkzandsteen, Sphinx Tegels BV en de De Waardt Groep BV.

Reageer op dit artikel